Niet zomaar een volkstuintje!
Vorig jaar zomer brachten Lars en ik voor het eerst een bezoek aan VTV Blijdorp en meteen waren we verliefd. Dat wij hier een tuintje wilden was snel besloten. Dat we amper een paar maanden later ook nog een van de mooiste tuinen van het complex konden betrekken, voelt nog steeds als een klein wonder!
Tuin 133 is niet zomaar een volkstuintje, maar een zeer bijzondere, groene plek omgeven met prachtige bomen en met ontelbaar veel vogels. Wel moest er behoorlijk wat onderhoud worden verzet. Daar waar de natuur al jaren zijn gang leek te zijn gegaan én het oude huisje was duidelijk aan vervanging toe.

Nieuw tuinhuis eigen ontwerp
Met dat laatste zijn we begin dit jaar gestart, een flinke klus. Maar gelukkig met een timmerman als vader is het gelukt om in een paar maanden tijd te slopen en een nieuw, zelf ontworpen huisje op te bouwen. Het nieuwe huisje staat een stuk boven de grond, op de bakstenen borstwering van het oude huis. Een oplossing tegen natte voeten waar we zeker geen spijt van hebben gehad! Daarnaast hebben we ervoor gekozen zo veel mogelijk tweedehands materialen en onderdelen te (her)gebruiken, zoals de daklichten die nu dienen als ramen.

huisje133

Ontdekken in de chaos
Zoals je kan zien is het bouwwerk nog niet helemaal klaar, de buitenbekleding moet er nog op en van binnen moet er nog veel afgewerkt worden. Maar we hebben er al regelmatig geslapen, want wakker worden op je eigen tuin terwijl het zonnetje schijnt, is het lekkerste wat er is! In de zomer hebben we ons vooral op de tuin gestort, wat betekende: iets meer orde in de chaos. Je ontdekt steeds weer nieuwe planten onder de woekerende wilde aardbei, doorgegroeide struiken en hedera.

Leuk om te merken dat er altijd mede-tuinbewoners in de buurt zijn, bereid te helpen en hun kennis te delen.

Bijna herfst
Dit najaar gaan we weer verder met het afbouwen van het huisje. We kunnen haast niet wachten, want we zijn zo benieuwd hoe het er straks uitziet als het echt helemaal klaar is. Wat ons betreft kan de herfst beginnen!