Een leven lang tuinen
Sinds 2006 wonen we in een appartement na een leven lang huizen te hebben gehad met een tuin. Wij misten een tuin heel erg en kwamen op het idee om op zoek te gaan naar een tuinhuisje. Op 1 april 2015 besloten we na een lange zoektocht een tuinhuis te kopen op VTV Blijdorp. Wat ons het meeste aansprak was de rustige ligging van het park. Het werd een sloophuisje met nummer 145.

Sloophuisje
Het huisje was helaas niet op te knappen, daarbij hadden we niet de mazzel dat het voor ons werd afgebroken. Dus we moesten het zelf nog slopen. Wel zonde van de 500 euro die we ervoor hadden betaald. De zomer van 2015 zijn we eerst aan de tuin begonnen. Er bleek 15 jaar niets aan de tuin gedaan te zijn, het was dus echt een wildernis. Snoeien en nog eens snoeien. Van het gesnoeide hout hebben we een prachtige houtwal gemaakt.

In de schijnwerpers
Er kwam geen land in zicht maar een grote tuin. Ook hebben we elektra aan laten sluiten. Misschien waren onze buren in ons laantje er in eerste instantie niet zo heel blij mee. De angst had aanwezig kunnen zijn dat we het hele huis in de schijnwerpers zouden zetten. Geen angst. Dat zijn we niet van plan. We hebben leuke buren in ons rijtje en daar zijn we blij mee.

Bouwseizoen
In oktober zijn we begonnen met de sloop. Dit hebben we gedaan met z’n tweetjes. Daarna zijn Gé (mijn man) en mijn broer begonnen met de bouw van een nieuw tuinhuis. De bouw van het huis heeft geduurd tot 1 mei 2016. Het was een hele klus. Vooral de fundering en het gesjouw. Mijn broer ook al tegen de zeventig jaar lag samen met Gé op een trapje boven op het dak de metalen dakplaten te monteren meestal in de regen (er viel heel veel regen afgelopen winter).
Ik vond het soms doodeng en ben blij dat we het er met zijn drieën zonder kleerscheuren vanaf hebben gebracht.

In plaats van de sportschool
Tientallen ritjes hebben wij naar Hornbach in Nieuwerkerk ondernomen, betonmortel, zand, hout, balken, grind, plaatmateriaal etc.. Alles hebben we met zijn tweetjes gesjouwd en vervoerd. Daar kan geen sportschool tegenop. Gelukkig hadden we Wout, Rien en Aad. Zij hebben ons geweldig geholpen om de spullen te vervoeren naar de tuin. We zijn nog niet helemaal klaar met het huis en de tuin. De tuin moet nog wat opgehoogd worden en aan het huis moet ook nog het één en ander gebeuren.

huis145

Genieten en griezelen
Nu eerst nog even genieten van de nazomer. Mijn plantjes die ik zo mooi gestekt had en waar Gé twee prachtige stekbakken voor had gemaakt waren binnen een week opgeslokt door de slakken. Ik als echte dierenvriend wist niet dat er een slakkenmoordenaar in mij zat. Ik griezel van die slijmerige beestjes.

Aan het eind van het seizoen hebben we alleen nog wat kleine citroenen, kleine vijgen, kleine paprika’s en kleine courgettes en natuurlijk tomaten. De tomatenplantjes waren geschonken door mijn buurvrouw Anouk. Zij wint ieder jaar prijzen met haar tomaten. Volgend jaar doe ik ook zeker mee.

Wij hebben een prachtige Mispelboom in de tuin. Wie weet……

Gé en Carla
Tuin 145