Je bent al langer tuinier op VTV Blijdorp. Kun je ons nog even meenemen naar het begin, hoe ben je aan je tuin op VTV Blijdorp gekomen?

Alweer zo ’n 3 jaar geleden, heb ik mij in laten schrijven voor een volkstuin. Eindelijk was het zover: een geschikte tuin met huisje gevonden. In de tuin veel vaste planten die zich hier thuis voelen: Klimhortensia, vlinderstruik, hertshooi, brandkruid, koninginnekruid… noem maar op.
Mooiste was nog de pioenroos, die vlak voor mijn tuinhuis in bloei kwam.

Je hebt je composthoop verandert in een compost-heg. Wat zijn de voordelen hiervan en hoe pak je dit aan, stel dat een mede-tuinier die dit leest geïnspireerd raakt?

Achter het huisje staat een stenen compost bak met compost. Ria (groencommissie) vertelde dat tuinafval ook langs de heg gelegd kan worden, ook prettig voor bijvoorbeeld egels, insecten…
In de compostbak heb ik nu kruiden en aardperen geplant. Ria geeft trouwens 8 oktober een workshop composteren. Er is nog plaats, begreep ik.

Zo volgde ik ook een cursus snoeien bij Lenie en Ria. Veel van geleerd, evenals van de tuinbeurten. Fijn ook om weer andere tuinierders te leren kennen.

Je zit in een vijver app-groep. Vertel!

Ja, ik heb ook een vijver. Tot nog toe bezocht door enkele kikkertjes. Ik ben sinds kort lid geworden van de vijverclub, om mijn vijver te verbeteren. Wil je ook lid worden, vraag dan aan Jack Bil of hij je wil toevoegen, app naar 31 6 40474840.