Hoe zijn jullie aan je tuin op VTV Blijdorp gekomen?
Al jaren droomde ik van een eigen tuin. Regelmatig kwam ik op tuinen van vrienden. Eigenlijk ging ik daarna altijd weemoedig weg. Dan hoorde ik de prijzen van huisjes die ik niet kon betalen. Ik dacht: “Dat is voor mij niet weggelegd.”

Uiteindelijk heb ik mij toch maar ingeschreven. Zo van: wie weet… In eerste instantie met een vriend samen. Inmiddels had ik een pleegdochter gekregen. In de loop van de tijd met haar werd duidelijk dat het wel een noodzaak bleek om ‘iets’ te hebben naast ons kleine appartement in de stad. Het was wachten en wachten… Op een gegeven moment kwam ik erachter dat die vriend zich zonder mijn weten had uitgeschreven. Toen sloeg de paniek toe! Gelukkig kon ik dat diezelfde week – nog net op het nippertje dus – terugdraaien (ik ben het bestuur eeuwig dankbaar).

Kort daarna mochten we drie tuinen bekijken. Op dat moment waren mijn eigen pleegdochter en twee weekendpleegkinderen erbij. Bij het zien van onze tuin, nummer 65, waren we het allemaal direct eens: ‘Wat een leuke tuin’, ‘Wat een leuk huisje’. ‘Lekker wild’. En ook nog in een laantje met meer kinderen…. We waren helemaal verkocht. Het voelde als ‘dit past precies’.

Toeval was dat mijn auto een maand eerder was aangereden, total loss verklaard. Ik kreeg wat geld van de verzekering uitgekeerd en besloot ‘m niet te repareren (een enorme deuk in de deur). Dus toen kon ik de tuin precies betalen ook! (hoop hoop hoop – ja hoor gelukt!). Dus nu zeg ik tegen iedereen – voor zolang die bak nog blijft rijden: ‘Ja ik rij voor gek, maar ik heb wel een tuinhuis!’

Wat is het meest bijzondere dat je tot nu toe hebt meegemaakt in je tuin?
Het gevoel vind ik zo bijzonder. Ik ervaar een enorme rijkdom. Het feit dat Djamayra buiten kan spelen… en ik kan mijn ei kwijt. Dat ik dan om mij heen kijk en denk: ‘Wauw, ik heb een villa met grond!’ Ook bijzonder vind ik dat die tuinmensen zo leuk en aardig zijn. Ik vind het af en toe net een kabouterdorp. Allemaal leuke, lieve en gekke kabouters!

Wat zijn jullie plannen voor de tuin en het huisje?
Ja, ik heb wel gemerkt dat het hard werken is. Dat zei iedereen al… Naast de tuin die steeds meer ‘op orde’ komt hebben we inmiddels een wc en een buitenkeuken. Maar verder moet er eigenlijk nog heel veel gebeuren. Ik zou graag willen uitbouwen want het huisje is wel echt inimini klein. Het huisje moet nog geverfd worden, ook een hele klus. En de tuin tja.. ook van alles… Kortom: werk aan de winkel. Intussen probeer ik natuurlijk ook gewoon te genieten. Dat is al veel werk, haha!