Inleveren tuinafval in groenbakken

Eén van onze grootste ambities, het verminderen van afval en daardoor minder kosten voor al onze leden verloopt heel goed!

Vooral omdat we eigen groenafval zelf verwerken door composteren in de groenbakken op het milieupark. Onze compost is van bijna perfecte kwaliteit en wordt grif afgenomen door de leden.

Eén minpunt

Het afgraven van de compost uit de groenbak is heel erg lastig, een gigazware klus, vanwege de talloze onverteerde dikke lange takken.
Daarom een verzoek. Doe iedereen en alle beestjes een lol en knip alles klein. Handlang en maximaal vingerdik, voordat je het (gratis) dumpt in onze groenbakken.

Zelf composteren op je eigen tuin

Nog beter is het natuurlijk als je het groenafval op je eigen composthoop stort. Compost is een namelijk een zeer waardevol materiaal. Door compost te gebruiken verbeter je de bodemhuishouding. Hierdoor groeit en bloeit alles nog vééél beter.

Lees over composteren of volg de cursus

Nieuwsgierig en/of meer weten over compost lees dan dit artikeltje over composteren en/of volg onze ‘Cursus Composteren’ die plaatsvindt in mei of juni (afhankelijk restricties). Daarover later meer.

Advies inwinnen over -hoe en wat met jouw compostbak- kan natuurlijk altijd bij ons.

De Tuincommissie

 

Photo by Annie Spratt on Unsplash