Heb je genoeg van het binnen zitten? Haal je ouders over om eens de bbq aan te steken in februari of maart. Jij kookt voor ze. Bijvoorbeeld een menu met worstjes, rode kool en gepofte aardappel. En natuurlijk marshmallows toe. Hieronder de recepten.

Gevulde aardappel:

  • 1 grote kruimige aardappel per persoon.
    (Bintje, Bildstar en Doré zijn bekende kruimige aardappelsoorten, een gewicht van 150 tot 200 gram per stuk is een mooie grootte)
  • Bakje kruidenkaas

Boen de aardappel schoon onder stromend water
Als je snel klaar wilt zijn kan je de aardappels 10 minuten voorkoken. Verpak de aardappels, al dan niet voorgekookt, in aluminiumfolie
Leg de ingepakte aardappel(s) helemaal aan de zijkant van de BBQ. Ze mogen niet boven het heetste gedeelte liggen
Pof de de aardappel(s) voor 30 tot 45 minuten (ongekookt) of 20 minuten (voorgekookt) op de barbecue. Na 10 minuten vraag je aan een volwassene om ze om te draaien. Wil je het zelf doen, zorg dan voor een tang of bbq-handschoen want de folie is heet.
Haal de aardappelen van de barbecue, vouw de alumiumfolie zover terug dat je de aardappel diep in kan snijden en een beetje open vouwen.
Vul met kruidenkaas.

Rode kool:

  • Zakje voorgekookte gevacumeerde rode kool
  • Aluminium bakje

Knip het zakje rode kool open en doe de rode kool samen met het vocht in het aluminium bakje.
Zet het bakje ongeveer 15 minuten aan de rand van de bbq totdat de rode kool goed warm is.

Worstjes:

  • Dunne (vega)worstjes, 2 per persoon

Leg de worstjes op het midden van de bbq en laat ze goed gaar en bruin worden in circa 10 minuten. Af en toe omdraaien met een tang.

Marshmallow sandwich

  • Marshmallow
  • Biscuitjes

Rooster de marshmallows aan een spies boven de bbq.
Vraag een volwassene de zachte (en heel hete) marshmallows van de spies af te halen en elke marshmallow tussen twee biscuitjes te klemmen.