Oktober lijkt een beetje laat in het seizoen voor een oogst- en plantenmarkt. De tijd van oogsten is immers al bijna voorbij. Maar we hebben kasten vol jam en chutneys, en oktober is ook een prima periode om je vaste planten te scheuren en te herplanten. Zaailingen van winterharde tweejarige en vaste planten kunnen nu nog worden uitgeplant, de bodem is nog warm en de planten kunnen zich wortelen voor de winter invalt. In het voorjaar steken ze dan hun energie in groei en bloei.

Daarom houdt VTV Blijdorp de eerste zaterdag van oktober vanaf 10:00uur een oogst- en plantenmarkt op het kantineplein van VTV Blijdorp.

Aad Neven showt zijn prachtige, bestrijdingsmiddelenvrije en prijswinnende dahlia’s. Heb je de mooiste dahlia ontdekt in zijn zee van bloemen? Dan kun je deze bij Aad bestellen!

Ecobulbseen van de pioniers van het biologisch kweken van bloembollen, reist speciaal voor deze markt naar Rotterdam. Schaf hier hommel- en bijveilige krokussen, tulpen, sieruien en narcissen aan voor jezelf, je vader of beste vriendin en blijf genieten van appel, peer, zoem en brom (en bespaar verzendkosten).

Op veler verzoek is Hermi dit keer aanwezig! Ze neemt, zoals iedereen eigenlijk al wel verwacht, een bijzondere selectie van haar vaste planten mee.

Op deze markt kan ook jij planten, bollen, en natuurlijk de oogst van jouw planten aanbieden. Doe mee! Lever je zaailingen, je chutney, jam, groente, fruit, planten en zaden in bij de ons alombekende stand van Rooie Radijs.

Stek, de stadstuinwinkel (een initiatief van Elsemarie, een van de leden van VTV Blijdorp), verkoopt op deze Oogstmarkt een selectie van biologische zaden, eetbare bollen en tuinboeken.

De tuincommissie van VTVB verkoopt veel verschillende planten en plantjes voor een heel zacht prijsje. De opbrengst is voor de vereniging. Je krijgt er gratis advies bij! Breng je schrijfblokje en pen mee.

Je kunt planten doneren aan de vereniging. Heb je wat over? Lever het zaterdagochtend in bij het milieupark! (doe er een labeltje bij, wat het is).

Als je wat aan te bieden hebt, of als je je eigen kraam wilt (zelf een tafeltje meebrengen kan ook). Laat het ons voor 1 oktober weten op [email protected].

Tot ziens op 3 oktober!

oogstmarkt poster 6