Met ons vervroegd pensioen in het vooruitzicht hebben wij eind 2013 besloten een volkstuin te huren. Koen heeft flink wat volkstuincomplexen bezocht, en VTV Blijdorp voelde meteen het prettigst. Goed verzorgd, mooie tuinen en huisjes, prachtige bomen, en op een mooie plek . Snel bleek er een tuin beschikbaar (149) waar het oude tuinhuisje al was gesloopt. Via het bestuur zijn we in contact gekomen met Jan Bechtold en hebben we samen een plan gemaakt voor het bouwen van een nieuw tuinhuis.

Na ruim vier maanden stevig klussen hadden we een mooi en comfortabel tuinhuis, en was er de uitdaging van de tuin. De ‘oude tuin’ was gevuld met een grote oude vierkante vijver, helaas in slechte staat, en tal van coniferen in ook niet meer de allerbeste conditie. We hebben dus maar besloten om het nodige te kappen en te herinrichten. Het liefst hebben we op die plek een siertuin met bloemen- en struiken, al vormt dat nog een uitdaging vanwege de schaduw. We zullen er nog wel even mee bezig zijn…..

In 2015 kwam tuin 179 achter ons vrij, en hebben we zitten fantaseren of we die tuin er bij konden nemen. Die tuin ligt volop in de zon, en zou een prima moestuin zijn. Toen zich na geruime tijd geen nieuwe tuinders voor die tuin meldden heeft Thérèse het bestuur gevraagd of zij die tuin kon huren. Dat bleek mogelijk en hebben we de knoop doorgehakt. Alles bij elkaar een hele uitdaging, zeker omdat wij nog niet heel veel ervaring hebben met (moes-)tuinieren. Wij kijken dus goed om ons heen en luisteren graag naar de ervaringen en adviezen van andere, meer ervaren tuinders.

20160626_104327Helaas blijkt ons eerste moestuinjaar (2016) letterlijk in het water te vallen. De enorme hoeveelheid regen blijkt teveel voor onze tomaten- en veel andere planten. En voor zover planten het water nog konden weerstaan hebben de slakken ons enorm geplaagd. Dit jaar dus nog weinig of geen pompoenen en courgettes. Maar wel capucijners, erwten en kroten! En wie weet wat nog meer….?

Sinds begin 2014 zit Koen in het bestuur als algemeen bestuurslid. Thérèse maakte in 2015 deel uit van een kantineteam en startte in 2016 met tuinbeurten.