Zomer 2002 kwamen wij een borrel drinken bij buren die destijds een volkstuin hadden op Overschie. Op dat moment waren wij nog nooit op een volkstuin geweest en hadden totaal geen idee hoe zoiets eruit ziet.

Het bleek om Volkstuindersvereniging Blijdorp te gaan (dat stond op het bord bij de ingang). Een groene oase aan de rand van de stad. Een beeld dat totaal niet voldeed aan in ieder geval mijn idee van een volkstuin, ‘een klein bouwvallig schuurtje met een lapje grond waar je peentjes e.d. op laat groeien’. In plaats daarvan blokhutten grenzend aan een mooie tuin vol met bloeiende planten en struiken.

Jaren later (het is inmiddels 2014) zagen wij langs de Gordelweg een volkstuin met kleine lapjes grond waar je groente e.d. kan verbouwen. We spreken mensen aan en werden enthousiast om ook iets te gaan verbouwen en schreven het bestuur aan om lid te worden. Dit bleek alleen weggelegd voor inwoners van Blijdorp dus helaas konden zij ons niet verwelkomen als nieuwe leden. Achteraf bezien was dat een hele goeie beslissing van het bestuur!

Via vrienden kwamen wij weer in contact met VTV Blijdorp en tijdens een wandeling kwamen wij erachter dat we hier jaren geleden ook al eens waren geweest. We hadden ons oog laten vallen op een tuin die waarschijnlijk binnenkort vrij zou komen en namen het besluit om de knoop door te hakken en lid te worden. Tijdens onze vakantie in Frankrijk hoorde wij dat tuin 32 beschikbaar was. Dit was goed nieuws omdat wij onze zinnen hadden gezet op juist deze tuin. Nu anderhalf jaar later hebben we deze tuin flink onder handen genomen en de “bossfeer” waar we voor gingen zoveel mogelijk in tact gelaten. Het huisje wat er stond was zo goed als vergaan en dit hebben we vervangen voor een comfortabele blokhut. Op 20 minuten fietsen van het drukke centrum van Rotterdam naar een landelijke omgeving naast de IJskelder. Prachtig toch!

Marlon en Warner