Als vereniging willen we graag een goed aanzicht van het volkstuincomplex waarborgen. Dat doen we voor onszelf, zodat wij als leden tevreden en trots kunnen zijn op ons complex, maar ook voor het wandelend publiek zodat dit kan genieten van wat wij te bieden hebben aan groen.

Daartoe organiseren we jaarlijks twee tuinkeuringen in de periode april – oktober. Deze keuringen worden circa twee weken van tevoren aangekondigd via het publicatiebord en via de e-mail nieuwsbrief. Tuinen die dit jaar van eigenaar gewisseld zijn, worden nu niet gekeurd.

Er wordt tijdens de tuinkeuringen niet gekeken naar mooi of lelijk, smaken verschillen immers. Er wordt wél gekeken of de instructies worden nageleefd (bijv. sloot vrij van waterplanten) en hoe het is met de staat van onderhoud van tuin en huisje. Hiervoor is een lijst met keuringsonderdelen opgesteld.

Wij verzoeken de leden om een G (goed) of J (ja) te scoren op alle onderdelen. Bij een score M (matig) of S (slecht) of N (nee) verzoeken wij jullie hier aandacht voor te hebben en dit te verbeteren. Bij vragen over de beoordeling kun je terecht bij het bestuur tijdens het spreekuur.

Meer informatie over het waarom van de tuinkeuringen en de keuringsonderdelen kun je hier vinden: toelichting keuringsonderdelen.

Hieronder de uitslag van de tuinkeuringen van september 2022

Als je klikt op de afbeelding krijg je een grotere versie te zien.

blank
blank
blank
blank
blank