oftewel planten die we niet in onze tuinen zouden moeten willen…

Bij de tuinkeuringen wordt er wel op gelet, maar toch staat het hier en daar: VRESELIJK ONKRUID. Niet dat het niet mooi kan zijn, maar het woekert zo gigantisch dat het je nu en zeker in de nabije toekomst problemen oplevert. Dat wil je niet in je eigen tuin, maar ook niet voor je buren en een eventuele tuinder na jou.

De tuincommissie kan je met raad en daad bijstaan. Meld je via [email protected]

Onkruid?

Ongewenste planten kun je onkruid noemen. Bloeiend Zevenblad langs een bosrand is mooi en niet ongewenst. Toch wil je ‘m liever niet in je tuin. Nou is Zevenblad zo erg nog niet. Er zijn vreselijker volkstuinpesters, ook op VTV Blijdorp. Onderstaand artikel gaat in op een aantal. Om ze te leren kennen en als waarschuwing ze liever niet aan te planten. Of als aanzet om ze te verwijderen, mocht je ze tegenkomen in je tuin.

De Vreselijkste Volkstuin Verpesters

We hebben de belangrijkste soorten in volgorde van “probeer er snel van af te komen…” op een rijtje gezet. Als je de soorten herkent, kun je misschien tijdig maatregelen nemen. En voorkomen is beter dan genezen. Let vooral op als je pas een tuin hebt gekregen.

De top 10 van onkruiden

1 – Japanse Duizendknoop (Fallopia Japonica)
2 – Heermoes (Equisetum Arvense)
3 – Grote- of Reuzenberenklauw (Heracleum Mantegazzianum)
4 – Haagwinde of Pispotjes (Convolvulus Sepium)
5 – Kweekgras (Elytrigia Repens)
6 – Zevenblad (Aegopodium Podagragria)
7 – Schijnaardbei (Potentilla Indica)
8 – Hangende Zegge (Carex pendula)
9 – Reuzebalsemien (Impatiens Grandulifera)
10 – Kleefkruid (Galium Aparine)

Heb je goede resultaten met de bestrijding van een of ander onkruid, laat het je medetuinders weten via de tuincommissie of schrijf een stukje en stuur het naar de redactie van de Groene Blijdorper.

We hebben van dit artikel ook een deel 2 gemaakt met 10 overige vervelende planten. Dat kun je via deze link lezen.