Verzekering

Leden van VTV Blijdorp kunnen zich verzekeren bij Zicht. (inbraak-, brand- en glasverzekering van de tuinhuisjes). De premie betaal je via de jaarrekening. Ga regelmatig na of de verzekerde bedragen nog wel aansluiten bij je persoonlijke situatie. De polis heeft geen indexering en dus geen automatische aanpassing van de bedragen.

De dekking tegen brand/storm dient te bestaan uit de herbouwwaarde van de opstal en daarbij opgeteld de nieuwwaarde van de inboedel. Wanneer in geval van schade blijkt dat het bedrag niet toereikend is, zal onderverzekering worden toegepast, waardoor men niet volledig schadeloos kan worden gesteld.

Huisje op de A. v. Stolkweg. 1939

Huisje op de A. v. Stolkweg. 1939

In onderstaande documenten van de verzekeraar staat meer informatie over de inhoud en dekking van de verzekering. Als je een nieuwe verzekering wilt opgeven of een bestaande verzekering wilt wijzigen, kom dan naar de bestuurskamer op zaterdagochtend. Handig is om alvast het onderstaande opgavenformulier in te vullen. Het bestuur zorgt voor verdere afhandeling.

Schade
Ook schade door inbraak of brand meld je in eerste instantie bij het bestuur. Je kunt het schadeformulier hieronder downloaden. Deze moet je volledig zelf invullen en daarna door het bestuur laten ondertekenen. Pas dan kan het verzonden worden naar Zicht Verzekeringen. De schade wordt vervolgens rechtstreeks met jou afgehandeld. Rekeningen van bedrijven die de schade herstellen, moet je dus ook zelf voorschieten; voeg de originele nota’s bij het schadeformulier. In geval van inbraak moet je aangifte doen bij de politie. Het origineel van de aangifte moet bij het schadeformulier gevoegd worden.

Let op; het is noodzakelijk dat alle ontvreemde goederen en eventueel ontstane schades in één keer worden vastgesteld. We adviseren je daarom een of twee dagen de tijd te nemen om een goede inventarisatie te doen.