Recepten2020-11-12T15:40:37+01:00

Recepten

Salie in de hoofdrol

Mijn salie groeit geweldig. Ik neem elke week een takje mee naar huis, ook in de winter. Een geweldig kruid. [...]

Recept: wintervoorraad

Wintervoorraad Kievitsbonen met ingelegde champignons In de winter eten wat uit mijn moestuin komt, is best ingewikkeld.  Mijn vriezer ligt [...]

Recept: appelmarmelade

Een recept met de prijswinnende appels van Hennie Appelmarmelade Van Hennie kreeg ik 5 prachtige bewaarappels, de prijswinnaars van de [...]

Wat te doen met zuring?

Ik heb in mijn tuin twee soorten zuring: veldzuring en bloedzuring. Vooral het blaadje van de bloedzuring is een prachtig [...]

Recept met verjus

Deze zomer is mijn tuinhuisje geverfd. Helaas moest de druif daarvoor drastisch gesnoeid worden. Er hingen genoeg onrijpe druiven in, [...]

Zielige uitjes

Begin voorjaar heb ik nog steeds moestuinoogst: winterprei, bietjes, harde kruiden en aardpeer. En dat terwijl het eerste voorjaarsgroente al [...]

Olijven bereiden

Bij een warm voorjaar en een mooie nazomer is het mogelijk dat ook in ons land de olijfboom vruchten geeft. [...]

Bietenchutney

Tijdens onze oogsttentoonstelling hebben we, succesvol, onze eerste proeverij georganiseerd. Alle proevers hebben hun stem uitgebracht op het product dat [...]

Engelse saus

een hartig inmaakrecept van vlierbessen In 2017 schreef ik hier al over de kappertjes van groene vlierbes, de Scandinaviërs zijn [...]

Mizuna recept

Mizuna is het Japanse zusje van ons raapsteeltje en radijs. Het heeft net zoals het raapsteeltje een mild peperige smaak.  Ik zaai Mizuna het hele jaar door, zelfs in de winter oogst ik deze.

Eetbare bloemen

Al een tijdje kweek ik eetbare biologische bloemen op mijn moestuintje. Eerder schreef ik al over de vlierbloesem, daslookbloem en [...]

Sint-Jansui

UTRECHTS UITJE of 'Sint Jans ui' Allium cepa Proliferum Group, synoniem: Allium fistulosum var. bulbifera De Sint-Jansui is bijna helemaal [...]

Japanse andoorn

Crosne, Chinese Artichoke, Stachys affinis Weer een uitprobeersel afgelopen seizoen, de Japanse andoorn. Groenten die niet in de winkel te [...]

Bonensalade

Frisse bonensalade met brood en boter  Het recept dat door het team Happy Food in de kantine geserveerd is, naar [...]

Bamberger Hörnchen

Bamberger Hörnchen Een aardappeltopper uit het Zuid-Duitse Beieren, die ooit rond 1850 via Frankrijk binnenkwam en sindsdien op smaak en [...]

Ga naar de bovenkant