Wil je toestemming om te parkeren op het voorplein? Dit zijn onze uitgangspunten.

Lees de info over het parkeren op deze pagina.

Er wordt alleen toestemming uitgegeven aan leden van de vereniging.

Je krijgt automatisch toestemming als je een gehandicaptenparkeerkaart van de gemeente hebt – dan ben je immers uitgebreid door de gemeente beoordeeld en is een gehandicaptenparkeerkaart terecht gevonden. Dat betekent ook dat bezoekers met een gehandicaptenparkeerkaart altijd op het voorplein mogen parkeren.

Je krijgt een toestemming als het bestuur vindt dat je daarvoor in aanmerking komt omdat je niet meer in staat bent om de dijk op te lopen (moeite met lopen, hart- of longkwalen etc.). Als je een partner hebt die dat nog wel kan, dan krijg je geen toestemming. Mocht je vinden dat je dan toch een toestemming nodig hebt, dan kun je naar het bestuursspreekuur komen voor overleg. Soms komt het voor dat leden tijdelijk niet kunnen lopen (na een operatie of ziekte), dan is ook de toestemming voor een korte periode.

Als je denkt dat je in aanmerking komt voor een toestemming, kom dan naar het bestuursspreekuur (niet mailen a.u.b.).
Indien je een toestemming krijgt, dan krijg je die voor een bepaalde periode, maximaal een kalenderjaar. Elk jaar wordt opnieuw gekeken of de toestemming nodig is. De toestemming kun je achter je voorruit leggen.

Er worden hoogstwaarschijnlijk meer toestemmingen uitgegeven dan er parkeerplaatsen zijn, dus hou daarmee rekening.
Zodra je weer in staat bent om naar de dijk te lopen, of als je met iemand komt die kan rijden, parkeer dan bovenaan de dijk.

Merk je als lid dat er iemand parkeert zonder toestemming, dan kun je diegene aanspreken of een briefje onder de ruitenwisser leggen. De briefjes liggen in de mededelingenkast bij de winkel.

Je helpt de parkeerplaatsen vrij te houden voor onze slecht ter been zijnde leden door je bezoek te informeren dat ze bovenaan de dijk parkeren.