Tuinwinkel

VTV Blijdorp heeft een eigen winkel die veelgebruikte tuinbenodigdheden gewoon op voorraad heeft tegen prijzen die een heel stuk vriendelijker zijn dan bij het tuincentrum of de bouwmarkt. Door in de tuinwinkel te kopen, help je ook de vereniging!

De winkel is geopend tijdens het tuinseizoen (maart tot en met november) waarbij de volgende openingstijden gelden:

  • Op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur (2 maart 2024 tot en met november 2024)
  • Op woensdag van 13.00 tot 13.30 uur (vanaf 18 april 2024 tot ca. begin oktober, datum volgt)

Wat is er te koop in de tuinwinkel?

In de VTV Blijdorp winkel kun je de volgende artikelen vinden: hoogwaardig tuingereedschap, duurzame werkhandschoenen, gasslangen en gasflessen (propaan), organische meststoffen, (ecologische) verjagingsmiddelen, zand, aarde, mest, boomschors, tuinaarde en potgrond in zakken. Van veel producten is er ook een biologische variant.

Met elke aankoop in de tuinwinkel steun je de vereniging!

Betalen

In verband met de veiligheid van onze vrijwilligers kan in onze winkel en de keuken van ons verenigingsgebouw uitsluitend met betaalpas, creditcard of smartphone betaald worden.

Online bestellen

Om de wachttijden in de winkel wat te verkorten en onze vrijwilligers wat te ontlasten kun je grotere bestellingen alvast plaatsen in onze webwinkel. Wij zorgen er dan voor dat de bestelling alvast in de kassa staat zodat je direct kunt afrekenen. Bestellen kan tot vrijdagavond, op zaterdagochtend wordt de bestelling ingevoerd in de kassa.

Tarieven materiaalvervoer naar de tuin

Bij bestelling van materialen bij de tuinwinkel bedragen de kosten per rit van de electrokar € 2,50 (max. ½ kuub)

Indien je producten hebt gekocht bij een externe leverancier, betaal je per rit van de electrokar of tractor en aanhanger € 3,50 (max. ½ kuub).
Natuurlijk hebben wij liever dat je het via de vereniging besteld, zodat wij er ook wat aan kunnen verdienen en de contributie laag kunnen houden.

Wil je de aanhanger huren om zelf te gebruiken kost dit € 8,00 per dag. Je dient de huur van tevoren te reserveren via het bestuur.

VTV Blijdorp

Zand en aarde bestellen

Zand, aarde en mest nodig? Dat is te bestellen per kruiwagen, per halve of hele kuub. Heb je grotere hoeveelheden nodig, omdat je je tuin wilt ophogen? Dat kun je ook via de tuinwinkel bestellen. Help de vereniging en bestel bij de tuinwinkel!

Electrokar of tractor + aanhanger

Een grote hoeveelheid zand en aarde kan vervoerd worden met de electrokar van de vereniging, over het algemeen op zaterdag. De electrokar kan een halve kuub per keer vervoeren en kan i.v.m. de accucapaciteit ca. drie keer rijden in een ochtend. Heb je grotere hoeveelheden dan wordt het aanleveren verspreid.
Bij grote hoeveelheden die op dezelfde dag gereden moeten worden, wordt de tractor + aanhanger ingeschakeld, maar dit moet je vooraf afspreken. De kosten voor een rit electrokar en tractor zijn hetzelfde.

Maak voor vervoer altijd een afspraak. Degene die in de winkel is, kan je vertellen bij wie je moet zijn. Als het druk is, wordt het soms de volgende zaterdag. Je moet het zand/de aarde zelf in de electrokar of aanhanger scheppen, dit wordt niet door de winkel of de mensen in het milieupark gedaan. Kan je het niet alleen, zorg voor hulp. Ben je niet op de afgesproken tijd aanwezig, dan vervalt de afspraak en moet je een nieuwe afspraak maken.

Overleg vooraf met de winkel via [email protected] indien je een grote klus hebt. Het is niet toegestaan door een extern bedrijf zand/aarde naar uw eigen tuin te laten rijden. Dit omdat onze paden beperkt gewicht kunnen hebben en onze vrijwilligers daarmee rekening houden.

Hou er rekening mee dat degenen die de electrokar of tractor rijden dit in hun vrije tijd doen, met hart voor de vereniging. Zij bepalen de datum en het tijdstip, dus overleg goed en werk efficiënt. Het zand e.d. wordt voor je tuin op het pad uitgeladen en moet nog dezelfde dag op je tuin worden gereden, zodat het pad weer schoon is.

Tuinafval kan niet met de electrokar of tractor naar het milieupark vervoerd worden, hiervoor zijn handkarren beschikbaar die tegenover de winkel staan.

blank