Activiteiten agenda

Door de leden worden gedurende het gehele jaar activiteiten georganiseerd; bring-your-own dinners, concerten, tentoonstellingen en op vrijdagavond klaverjassen.

Hieronder staat de agenda met activiteiten op een rijtje. Heb je zin om een activiteit te organiseren, heb je hulp nodig om dit te organiseren of wil je het aankondigen via de VTV Blijdorp activiteiten agenda? Kom dan even langs bij het bestuur of stuur een e-mail naar bestuur@vtvblijdorp.nl.

Agenda 2021

Zaterdag 20 februari snoeien we in de bostuin tussen 13.00 en 16.00 uur ’s middags.
Uiteraard houden wij ons aan de coronamaatregelen en de voorgeschreven afstand.

Opening milieupark van 13.00 tot 13.30 voor afhalen compost en brengen groenafval. Geen aarde of zand (de tuinwinkel is nog gesloten).

Vanaf zaterdag 6 maart gaan de tuinbeurten weer van start. Ook dit jaar rekening houdend met de coronamaatregelen. Daarover wordt je apart geïnformeerd via e-mail. Ook is vanaf die dag het milieupark weer open op zaterdag en woensdag en kun je in de tuinwinkel terecht.

Snoeimiddag op zaterdag 13 maart

Op deze middag kun je onder leiding van de tuincommissie struiken gaan snoeien in de algemene tuinen van ons mooie complex. Je krijgt natuurlijk aanwijzingen. Het gaat om o.a. vlinderstruik, kornoelje, hortensia, bessenstruiken, hypericum en rozen. Breng je eigen snoeischaar en takkenschaar mee en doe stevige tuinhandschoenen aan. Coronamaatregelen passen we uiteraard toe.

We beginnen om 13.00 uur en gaan door tot ongeveer 15.30 uur. Je kunt aansluiten wanneer je wilt, we beginnen op de Grijze Beemd. Verder zijn we waarschijnlijk in de Vlindertuin, de Rozentuin en rond de kantine.

De tuincommissie

Vanaf zaterdag 13 maart is er weer tweewekelijks spreekuur van het bestuur. Bekijk het jaarschema.

Op zaterdag 24 april is het plantenmarkt binnen de coronamaatregelen. Meer info hierover via nieuwsbrief en dan ook bij Nieuws op Home.

Op zaterdag 24 april zijn voor 10.00 uur de heggen van de tuinen geknipt. De data voor heggen knippen staan in de nieuwsbrief en dus te vinden op deze website.

Op zaterdag 22 mei om 10.00 uur wordt de oefen ALV gehouden. Daarover is een Bestuursnieuws gestuurd.

Op zaterdag 29 mei om 10.00 uur wordt de online ALV gehouden. Daarover is een Bestuursnieuws gestuurd.

Meld je aan voor de groep vrijwilligers die de gebouwen op het voorterrein gaan schilderen. Zie ook de nieuwsbrief.

Meld je aan voor de groep vrijwilligers die de gebouwen op het voorterrein gaan schilderen. Zie ook de nieuwsbrief.

Op zaterdag 26 juni zijn voor 10.00 uur de heggen van de tuinen geknipt. De data voor heggen knippen staan in de nieuwsbrief en dus te vinden op deze website.

Op zaterdag 26 juni is er onderhoud van het groen op het voorterrein. Zie de nieuwsbrief en het nieuws. Doe mee.

Op zaterdag 28 augustus zijn voor 10.00 uur de heggen van de tuinen geknipt. De data voor heggen knippen staan in de nieuwsbrief en dus te vinden op deze website.

GAAT NIET DOOR

Tussen 13.30 en 15.30 uur geeft de groencommissie les in het snoeien van onder andere rozen, druif, vlinderstruik en fruitbomen te beginnen op de Grijze Beemd. Gezellig en informatief! Geef je op bij groencommissie@vtvblijdorp.nl en maak 5 euro over op de verenigingsrekening NL74INGB0000253313

In het weekeinde van 4 en 5 september is er een weekeinde met allerlei activiteiten waaronder de tentoonstelling ‘Kunstig Gemaakt’ in het verenigingsgebouw. In het hele weekeinde zijn er dingen te zien en doen en is er wat te eten en drinken. Voor alle leeftijden. Meer info hierover via nieuwsbrief en dan ook bij Nieuws op Home.

Op zaterdag 25 september is het weer plantenmarkt en zadenruilbeurs. Meer info hierover via nieuwsbrief en dan ook bij Nieuws op Home.

Tuinexcursie op zondag 26 september van 14.00 tot 17.00 uur – Gaat niet door i.v.m. te weinig aanmeldingen

Tuinleden kunnen meedoen als ontvanger van bezoekers of als bezoeker. Doel dat je met een ‘gids’ langs een aantal tuinen wandelt waar iets bijzonders is zien of te vertellen is. Bijvoorbeeld een heemtuin, een bijzonder huisje, een plant, boom enz.
We sluiten af met een gezellig drankje en hapje op één van de te bezoeken tuinen. Meer info en aanmelden zie nieuwsberichten.

Markt Sociale Straat Overschie 9.00 – ca. 14.00 uur

Ook VTV Blijdorp doet mee aan het evenement Sociale Straat Overschie.

Ronde Tafelgesprekken op zaterdag 6 en zondag 7 november

In plaats van een ALV doen wij dit najaar Ronde Tafelgesprekken waarbij diverse onderwerpen in klein gezelschap besproken worden. Hierover volgt een nieuwsflits en nieuwbericht.

Aanstaande zaterdag van 10.00 – 13.00 uur leer je alles over compost maken op eigen tuin.

Je eigen compost maken, bespaart je veel gesjouw met zakken aarde uit winkel of tuincentrum of heen-en weer rijden met kruiwagens verenigingscompost. Je afval blijkt een hoop waard.

Mis het dus niet! Geef je tuin in de toekomst steeds weer een gratis boost.
Uiterlijk woensdag 20 oktober meld je je aan via groencommissie@vtvblijdorp.nl

Wanneer: zaterdag 23 oktober van 10.00 – 13.00u
Waar: Verenigingsgebouw VTV Blijdorp, Zestienhovensekade 555
Kosten: €8,- graag vooraf overmaken op NL74 INGB 0000 2533 13
t.n.v. Volkstuindersvereniging Blijdorp, Rotterdam o.v.v. compostcursus

Onderwerpen:
• wat is het voordeel voor je grond en je planten?
• wat kun je allemaal composteren?
• hoe gaat het in zijn werk?
• waar en hoe gebruik je het?

Activiteiten en lesmateriaal:
• powerpoint-presentatie
• bekijken van soorten compost
• schriftelijk en digitaal lesmateriaal

Docenten: Ria Lenferink en Lenie Lohstroh