De Rotterdamse Open Volkstuinendag wordt op zaterdag 8 juni voor de derde keer gevierd. Vorig jaar waren volkstuinverenigingen op Zuid aan zet; dit jaar maken tien volkstuinverenigingen in West, aan de Noordkant van de stad, er een feestje van.

Zij bieden Rotterdammers een mooie fietstocht aan langs tien deelnemende volkstuinverenigingen. De tocht voert langs stukken natuur die velen nog niet zullen kennen. En onderweg kunnen de deelnemers kennis maken met, soms best verstopte, groene paradijsjes in onze versteende stad.

De tocht start bij volkstuinvereniging Streven naar Verbetering. Deelnemers worden daar ontvangen met een kop koffie en krijgen een routekaart, een boekje met beknopte informatie over de 10 deelnemende verenigingen én een stempelkaart.
Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen fietsers de route ophalen bij Streven naar Verbetering en van start gaan. De meeste stempelposten zullen tot 17.00 uur geopend zijn.

De feestelijke opening en tevens het sein voor de start van de fietstocht zal worden verricht om 10.30 uur, in het clubhuis van Streven naar Verbetering aan de Roel Langerakweg 33.

De tocht eindigt bij volkstuinvereniging Blijdorp waar men de kunsttentoonstelling kan bezoeken en met elkaar nog wat na kan praten en genieten van een drankje met lekkere hapjes. Wellicht is deze kennismaking met de Rotterdamse volkstuinen aanleiding om op een later moment de volkstuinvoorzieningen nog eens te bezoeken om te genieten van de gastvrijheid.

De deelnemende verenigingen behoren tot de oudste volkstuincomplexen van Rotterdam en graag vertellen zij over hun groene oases van rust en hun liefde voor het groen in de stad.