Bonensalade

Frisse bonensalade met brood en boter 

Het recept dat door het team Happy Food in de kantine geserveerd is, naar recept van Carolien Nijhuis.

 Ingrediënten

  • 6 blikjes bonen (4 grote witte Italiaanse en 2 kidney beans)
  • 1 struik bleekselderij
  • 2 knollen venkel
  • 1 paksoi
  • 2 kleine prei
  • 3 rode uien
  • 1 bakje champignons
  • 2 kleine pastinaken
  • 1 puntpaprika
  • 1 bakje met groentekiemen, al naar gelang er is
  • 1 komkommer
  • bakje tuinkers
  • scheut yoghurt
  • een paar lepels mayonaise
  • olie en wijnazijn
  • citroensap van twee citroenen
  • peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 gram gorgonzola
  • 2 zuurdesem en 2 meergranenbroden (Jordy)
  • 200 gr boerenboter
Bereiding

Van tevoren pastinaak, puntpaprika, champignons en twee teentjes knoflook smoren in olie en laten afkoelen (dit kun je ook een dag van tevoren bereiden). Dressing maken van olie, wijnazijn, citroensap, yoghurt, mayonaise, twee teentjes knoflook en gorgonzola. Prei, uien, paksoi, venkel en bleekselderij in fijne reepjes snijden. Mengen met de bonen en de gesmoorde pastinaken, puntpaprika en champignons en de groentekiemen erdoor scheppen. Komkommer in schijfjes snijden en apart houden. Tuinkers fijn knippen en brood snijden.

Salade op bord leggen, enkele schijfjes komkommer ernaast leggen. Op het laatste moment dressing er overheen doen, wat tuinkers erover doen en 2 plakjes brood erbij leggen. Boter apart serveren.