Door Inge Hoefnagel

Ingrediënten

2 el olijfolie

1 ui (fijngesneden)

2 tenen knoflook (fijngesneden)

600 g riblappen (in blokjes gesneden)

1 blik tomatenblokjes (400 g)

150 ml runderbouillon

1 kaneelstokje

2 tl gemalen komijn (djinten)

1 grote pompoen (ca. 2 kg), 2 minuten in de magnetron, dat snijdt beter

verse koriander

Bereiden

Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 1 min. Bestrooi het vlees met peper en zout. Voeg toe en bak even mee. Schep de tomaat erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg het kaneelstokje en de komijn toe en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 2 uur afgedekt stoven. Roer regelmatig. Was de pompoen en snijd met een scherp mes het kapje aan de bovenkant eraf. Verwijder de pitten en draden. Hol de pompoen uit met een lepel, maar laat 1 cm vruchtvlees aan de randen zitten. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm de uitgeholde pompoen door deze te vullen met heet water. Meng de stukjes pompoen door het vlees en laat het mengsel met de deksel schuin op de pan nog 20-30 min. stoven tot de pompoen gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het water uit de pompoen, schep de stoofschotel erin en bestrooi met koriander.

Van het restant pompoen heb ik soep gemaakt.

Een recept uit de Allerhande