Gevulde pattisons, door Inge Hoefnagel
4 kleine patissons,
250 g rundergehakt,
2 sjalotten,
1 geplet knoflookteentje,
1 eetlepel olijfolie,
1 trostomaat,
Pijnboompitjes
1 eetlepel gemengde kruiden,
tomatenblokjes,
1/2 liter groentebouillon.
Voorbereiding
Snij van 4 kleine patissons een kapje af en hol ze uit met een lepeltje. Doe er wat zout in. Laat ze omgekeerd uitlekken. Snij het vruchtvlees in stukjes. Rooster de pijnboompitjes.
Bereidingswijze
Roerbak ze met 250 g gehakt, 2 fijngesneden sjalotjes
en 1 geplet knoflookteentje in 1 eetlepel olijfolie, tot het gehakt rul is.
Voeg er 1 trostomaat in blokjes, pijnboompitjes, 1 eetlepel gemengde
tuinkruiden en wat peper en zout aan toe.
Spoel de Pattison af en vul de patissons met het mengsel. Zet ze in een ovenschaal op een bedje van blokjes tomaat. Giet er 1/2 liter groentebouillon bij.
Zet 20 min. in een voorverwarmde oven van 200 C.
Eet smakelijk!