Fiets puzzeltocht

Dit voorjaar hebben zwager Ton Vercruijssen samen met tuinlid Jan Vos het organiseren van de fietspuzzeltocht op zich genomen. Jarenlang hebben Aad Neven en Aad Verhulst dat met veel succes gedaan. De fietspuzzeltocht en aansluitend de bbq. Enthousiast gingen Jan en Ton aan de slag; eerst een route uitzetten en daarna vragen stellen over situaties onderweg.Uiteindelijk hebben ze het rondje van ± 37 km drie keer gereden. Helaas viel de uiteindelijke deelname tegen, slechts Aad met Joke Neven en Aad met Fia Verhulst schreven zich in. Gelukkig waren 5 familieleden van Jan en Ton ook van de partij, zodat ze met 9 deelnemers van start gingen.

Het was die dag prachtig weer en de route ging vanaf het tuincomplex richting Hillegersberg, langs de Rotte, dan via Zevenkamp, Oude Leede naar Nesselande. Daar was aan het strand een uitgebreide picnic, verzorgd door Conny de Vos met hulp van zoon en schoondochter. Op een bankje gezeten in het zonnetje werd er lekker uitgeblazen van de eerste 18 km en genoten van lekkere broodjes, (karne)melk, sapjes en wat fruit. Uitgerust en met nieuwe “brandstof”, die men tot zich had genomen, werd de tocht vervolgd om de Zevenhuizerplas richting Rotte en Lagebergse Bos. Via de Grindweg, Hillegersberg, Schiebroek en park Zestienhoven kwamen we om ongeveer half vier weer aan op ons tuincomplex.

De beste puzzelaar was Aad Neven, die de medaille voor de eerste prijs kreeg omgehangen. Al met al was het een zéér geslaagde dag die werd afgesloten met een heerlijke bbq. Hopelijk kunnen we volgend jaar rekenen op een grotere deelname.

Tekst: Jan Vos