Vol verbazing heb ik weer rondgekeken op de tentoonstelling, wat een variëteit in werk! Wat veel creatieve mensen hebben hier een volkstuin. In het kader ook de wijk bij de volkstuin te betrekken, was beeldend kunstenaar Gusta Gullberg, uitgenodigd om werk te exposeren. De vlindertuin werd een beeldentuin met haar reeks “De Optocht”.

 

In het water langs de Wilgenlaan dreef één van haar “waterwerken”. Naast de beeldende kunst kwam ook muziek aan bod in de interessante lezing van Ruud Bergamin, zelf saxofonist, over improvisatie bij jazzmuziek.

 

 

Ook was er een bijzondere film te zien van Piet Kramer. Een hilarisch verhaal over een groepje Poolse arbeiders die ineens verblijven in een tuinhuisje op het, pal aan het vliegveld gelegen, volkstuincomplex De Wilgentuin. Dat brengt natuurlijk de nodige spanning met zich mee. In deze film spelen enkele acteurs een rol, de bewoners van de volkstuin spelen gewoon zichzelf. Er was ook een rol weggelegd voor “onze” Aad Neven als inspecteur.

Kinderen konden van petflessen een raket knutselen die vervolgens met behulp van een fietspomp tot grote hoogte kon worden gelanceerd. Het wandkleed hing deze keer in het verenigingsgebouw. Zo kon iedereen een stukje weven in afwachting van zijn bestelling.

 

 

 

 

 

Liesbeth Benneheij