Via familie kwamen we in contact met VTV Blijdorp. Zij hadden pas een tuin gekocht en vroegen ons of wij het leuk vonden hun tuin bij te houden als zij met vakantie waren.

We maakten kennis met een prachtig park met mooie tuinen en wat opviel was de rust die er heerste.

Is het niet iets voor jullie om een tuin te kopen? Na enige aarzeling schreven we ons in en vrij snel kregen we bericht dat er diverse tuinen te koop waren. Tijdens een rondleiding viel ons oog op tuin nr 110. Deze tuin zag er heel verzorgd uit met een grote kas, twee grote pruimenbomen, druivenranken en een grote vijver. Mevrouw Hermus kon haar tuin niet meer bijhouden. Ze heeft de tuin 35 jaar gehad. We kregen foto’s te zien en ze vertelde leuke verhalen over hoe het in het begin was. We konden in september 2015 deze tuin kopen.

Onze eerste klus de vijver ontmantelen. Onze buurman Rien hadden we om advies gevraagd en hij heeft geholpen om de vijver te ontmantelen. Een groot gat was wat er overbleef. Onze buren gaven goede raad; het gat vullen met tuinafval, gras, onkruid en takjes.

Het eerste jaar hebben we genoten van de bramen die welig groeiden, waar we likeur, jam en sap van hebben gemaakt. In de oude kas deden de tomaten, komkommers en de pepers het uitstekend. Zoveel, dat er flink is uitgedeeld.

Ook de druiven deden het goed. In de zomer 2016 hebben we ons verdiept in het maken van wijn. Het was een goede oogst. We hebben de druiven geperst, most van gemaakt en de wijn staat klaar om gebotteld te worden.

Naast onze tuin lag een algemene kruidentuin. De tuincommissie vroeg of wij interesse hadden in deze kruidentuin. Het jaar daarop hebben we ja gezegd en er andere kruiden en een paar bessenstruiken in gezet.

In het najaar 2016 zagen we de kas meer en meer achteruit  gaan. Bij diverse tuinburen om advies gevraagd en uiteindelijk besloten om de kas af te breken omdat het te gevaarlijk werd om in te werken.

De kas werd in het voorjaar 2017 afgebroken en we hadden er ineens een groot stuk grond bij. We besloten nog geen nieuwe kas te plaatsen en eerst te kijken wat er allemaal met dat stuk tuin mogelijk was. Pompoen, bloemkool, zomer rode kool en bonen doen het uitstekend buiten de kas en in een kleine kas gaan we straks verder met telen en experimenteren.

We genieten erg van onze tuin en waar we na het tuinieren, een heerlijk drankje drinken en barbecueën.