Margot vertelt… (Paul is naar de Gamma, voor de zoveelste keer schroeven halen).
Wij hebben een jaar of wat geleden ons grote huis met tuin verkocht, toen de kinderen uit huis gingen. Verhuisd naar een appartement zonder  tuin. We hadden niet kunnen bedenken dat we dit zo zouden missen.

Mijn moeder zat met haar partner op VTV Blijdorp in een tuin met huisje. Dus wij ook op zoek, diverse complexen bezocht en bekeken, maar VTV Blijdorp bleef de leukste en de mooiste. Dit complex stak er met kop en schouders bovenuit. Uiteindelijk werden we verliefd op tuin 153. Paul stapt inmiddels in en verteld dat het terras naast het huisje de doorslag gaf.

Dit bleek een leuk plekje omringd door heg en coniferen. Dan snoeit Paul de coniferen, blijkt de heg ook niks te zijn. Weg idylle! Het huisje stond sowieso op de slooplijst dus daar dan maar eerst aan begonnen. Inmiddels najaar 2013, de grote overstroming, ook onze tuin stond goed blank. Behalve de vloer van het oude toilet kurkdroog. Dit werd het ijkpunt voor de hoogte van de rest van de tuin en het huisje. Het huis is gefundeerd door palen in de grond te poeren. Volgens Margot kan er een flat op staan. Oke, nu de schouders eronder en een nieuw huis bouwen, inmiddels zand zand zand grond grond grond om de hele tuin op te hogen, bergen en nog eens bergen. We hebben alles zelf gedaan met behulp van vrienden welliswaar. De tuin is tussentijds ook onder handen genomen, Paul heeft zijn moestuin en Margot haar bloementuin.

Voor elk wat wils. We zijn nog lang niet klaar, het terras voor het huis is pas gelegd, we hebben eerst de boel op hoogte gebracht met pallets en daarna houten tegels gelegd. Volgende plan is een kas voor de binnengroentes, Paul kookt graag. Er  moet nog een terras gelegd worden (ja dat leuke!) en het werk in de tuin gaat ook gewoon door. Komend jaar ga ik minder zaad gebruiken dan is de oogst beter te behappen. Door het hele jaar zijn er verschillende bloemen van paars, rood en blauw. Slapen doen we regelmatig het is heerlijk rustig en stil. Margot maakt inmiddels deel uit van een kantineteam, en heeft zich vorig jaar ook bezig gehouden in de feestcommissie tijdens het 80-jarig jubileum.

Plezier, rust, genoeglijkheid, dat hopen wij voor de komende jaren op VTV Blijdorp.

Interview en foto: Olga tuin 103