In het voorjaar van 2018 heeft Annemarie Moormann de rubriek De Tuin Van… overgenomen van Olga Vierbergen. Hieronder de eerste bijdrage van Annemarie!

De muren kwamen op haar af in hun flat in Overschie. Toen Suzanne van bekenden hoorde dat er een betaalbare tuin vrijkwam bij VTV Blijdorp weerhield de stromende regen op de kijkdag hen niet. Door onkruid en afval (tot de kin) zagen Lourens en Suzanne mogelijkheden en toen ze de tuin konden krijgen, twijfelden ze niet. Het was vooral de grote jeneverbes die hen verleidde, vertelt Suzanne. Het is ook een publiekstrekker. “Wandelaars blijven altijd even staan om hem te bekijken.” Ze heeft er kleurige huisjes ingehangen om hem verder te verfraaien.

In de jaren dat ze er nu zijn, hebben ze elektriciteit aan laten sluiten, een mooi terras aangelegd, tot vreugde van de buurvrouw een grote krulwilg om laten hakken en het pad verhoogt. Ze zijn dit jaar volop in gevecht met de pollen moerasgras die er staan. Lourens breekt zijn rug er nog eens op! Suzanne’s rug sneuvelde al in de ouderenzorg, dus dit is zijn taak. De plannen voor alle prachtige struiken die ervoor in de plaats moeten komen, liggen al klaar. Er komen zeker azalea’s en verder blijft het voor ons nog een verrassing. De draak in de rotstuin geeft wel aan dat het niet standaard wordt.

Deze zomer genieten ze nog vooral van hun rozen en appelboom. En van de barbecue! Heerlijke hapjes bereiden ze daarop op vrijdagavond als Lourens van zijn werk als jeugd- en ouderenbegeleider bij Dock naar de tuin is gefietst. En zonder een spoortje rook! Ze zijn professionals. Geleerd van hun grote voorbeeld, Jord Althuizen. Suzanne en hond Leia (ja, van Star Wars, net zo stijlvol als de prinses en dus geen blaffer!) zijn dan al de hele dag “op de tuin”. Als het zonnig is, blijven ze lekker slapen en op zondag komt Lourens moeder graag een paar uurtjes.

De enthousiaste verhalen die ze voorheen over de vereniging hoorden, waren niet overdreven. En na zo’n prettig weekend in de tuin amuseren Suzanne en Lourens zich weer prima in hun flat.