Gratis VTV Blijdorp compost

Een jaar lang heeft het groenafval hier, handlang en vingerdik geknipt, kunnen composteren. In de zomer en eind augustus is het met een kraan omgezet. Zo rond het eind van de zomer en het begin van de herfst is het klaar voor gebruik.

Gratis af te halen tijdens de openingstijden van het milieupark. Dat is op woensdagen van 13.00 -13.30 uur en op zaterdagen van 10.30-12.00 uur. Tijdens de winterrust, in december, januari en februari is het milieupark dicht.

De compost is heel geschikt om als mulchlaag tussen je planten aan te brengen. De wormen en andere bodemorganismen zorgen voor het in de bodem werken en verdere vertering. Een laagje van enkele centimeters is voldoende. Als je dit elk jaar doet, gaat de kwaliteit en bewerkbaarheid van de bodem er flink op vooruit.

Wil je de stukjes tak die er nog inzitten niet, dan kun je de compost op het milieupark meteen zeven met een grove zeef die bij de compostbakken staat. Maar de stukjes hout kun je natuurlijk ook best gewoon tussen je planten strooien. Gezeefde compost is ook heel geschikt om te mengen met potgrond en om in plantgaten te gebruiken.
De kwaliteit van de compost is goed. Zie hiervoor ook dit artikel waarin de ervaringen staan van Hennie met de verenigingscompost.

De Tuincommissie