De Groene Vinger: de Tuin als Laboratorium

De Groene Vinger is een website met een heel bijzondere invalshoek als het om stukjes over flora en fauna gaat. De website houdt zich bezig met tuinieren en wetenschap ook voor mensen met maar één groene vinger.

Het is een initiatief van twee wetenschapsjournalisten Gerda Bosman en Corlijn de Groot. Op een humoristische manier schrijven ze over eigen experimenten in hun tuinen of experimenten die ze wetenschappers laten uitvoeren.

Al deze verhalen zijn samengebracht in het boek : “De Tuin als Lusthof en Slagveld”.  Hierin komen allerlei bijzondere vragen aan de orde zoals: Hoe lief is het lieveheersbeestje?;  Waar bewaart een onthoofde worm zijn herinneringen?; Kan een boom asociaal zijn?

Gerda Bosman en Corlijn de Groot schreven al eerder in het AD de rubriek “Takkenwijven”  en verzorgden voor de wetenschapskatern van de Volkskrant de rubriek “De Tuin als Laboratorium”.

Onderdeel van de website is ook de rubriek “De Ruiltuin”.  Hier kan iedereen gratis een advertentie plaatsen om stekjes, zaden, planten of andere tuin gerelateerde dingen te vragen of aan te bieden.

Juist de humoristische kijk op de dingen, de wetenschap met een knipoog maakt deze website tot een aanrader. http://degroenevinger.net

Door Liesbeth Benneheij