Verslag van de feestelijke pub quiz op 3 mei 2024

Ik had nog nooit met een pub quiz meegedaan en ging vol verwachting naar het verenigingsgebouw. Ik was alleen en het was de bedoeling dat er gespeeld werd met teams van vier personen. Dat probleem was al snel opgelost, ik kon aanhaken bij het team van Jeanette, Annie en Ben.

Joke had haar dochter Esther ingeschakeld, die met haar kinderen Irene en Max deze avond zou verzorgen. Zij deden dit duidelijk niet voor de eerste keer. Met veel verve en humor begeleidden zij deze pub quiz, ieder met zijn eigen specialiteit.

Er deden acht teams mee waaronder één superteam van zes personen en twee hondjes. Er was zelfs een team met deelnemers van VTV Zestienhoven en Eigen Hof.
Alle teams moesten een naam hebben. Zo waren wij de “roodborstjes” maar er waren o.a. ook “vosjes” en “winterkoninkjes”.

Er werden vijf rondes gespeeld met als onderwerp: natuur; entertainment; geschiedenis; muziek en tot slot “toetjes”. Per ronde waren er tien vragen, soms met beeld- of geluidsfragmenten. Na elke ronde was er een nakijkpauze, waarin de drankjes weer aangevuld konden worden in afwachting van de goede antwoorden. Intussen werden er door Joke lekkere hapjes rondgedeeld.

Na de eerste ronde “natuur” zat de stemming er al goed in. Wat is de Nederlandse naam voor “Physostegia”? Hoe heet de laag van een boom onder de boomschors? (scharnierbloem en cambrium). Welk nog levend dier is direct verwant aan de Tyrannosaurus rex?……De kip natuurlijk. Ook de laatste ronde van de “toetjes” zorgde voor veel hilariteit. Van de meeste toetjes “clafoutis”(?)…….. “lava cake”(?)… had ik nog nooit gehoord.

Toen kwam het spannende moment van de prijsuitreiking……… Het winnende team was het zeskoppige superteam “flowerpower”. Zij wonnen de eerste prijs! De “gelukszoekers” wonnen de tweede prijs en voor de “winterkoninkjes” was er een troostprijs. Tot mijn grote verbazing viel ons team ook in de prijzen; we wonnen de derde prijs, een fles bubbels, waarschijnlijk dankzij de grote muziekkennis van Ben.

De avond was een groot succes, wat mij betreft mag de pub quiz elk jaar terug komen.

Liesbeth Benneheij

Het team hierboven won de 1e prijs.

Het team hieronder de tweede prijs.

De quizmaster

blank