In het weekend van 5 en 6 september 2015 vond de jaarlijkse oogsttentoonstelling op VTV Blijdorp plaats. De tentoonstellingscommissie had deze keer flink uitgepakt. Het thema “Oud-Hollandsch” werd dan ook door iedere bezoeker gewaardeerd. Het zag er prachtig uit.

Dit kwam niet alleen door de mooie inzendingen. Je waande je even terug in de tijd. Zo liep je langs een knusse keuken met emaille blikken en een echte koperen waterpomp. Een verzameling gereedschap uit vroegere tijden deed ons beseffen dat het hard werken was in die tijd op het land. De waslijn hing vol met schone kleertjes zoals het in een goed draaiend huishouden betaamd. De eye-catcher van de tentoonstelling was toch wel de poepdoos ofwel het secreet. Deze plee was zelfs bezet! De beste man durfde er pas na de prijsuitreiking vanaf te komen.

De prijsuitreiking was op zondag 6 september om 16.00 uur in het verenigingsgebouw. De inzendingen waren prachtig en divers: veel fruit en groente maar ook spetterende werkstukjes van de jongsten. Het was een mooie dag en het kantineplein was goed gevuld met enthousiaste tuinders. Gekscherend ontstond er een ware battle (“Onze laan, onze laan!”) tussen de verschillende lanen en hun bewoners toen de prijzen in ontvangst werden genomen. Het was enorm genieten van de prestaties van onze tuinders en het heerlijke weer.

De tentoonstellingscommissie verdient ook dit jaar een dikke pluim. We kijken nu alweer uit naar een nieuw en vruchtbaar tuinseizoen en een nieuwe oogsttentoonstelling. De lat ligt hoog voor de commissie en onze groene vingers!

Linda Vermaas, tuin 157