Speeltuin per 14 juli gesloten nadat het afgekeurd is door de gemeente

Vanaf 14 juli aanstaande is de speeltuin gesloten en is het niet langer toegestaan om er naar binnen te gaan en om te spelen. Dit komt omdat de speeltuin niet door de vierjaarlijkse keuring is gekomen die in opdracht van de gemeente is gedaan. We hebben nu kunnen voorkomen dat de gemeente op onze kosten de speeltoestellen gaat verwijderen, door de speeltuin te sluiten. Voor heel wat kinderen is dit toch echt een leuke plek om met elkaar heen te gaan met of juist zonder ouders. Help daarom mee om de speeltuin te heropenen!!

We hebben eerder al via de nieuwsbrief hulp gevraagd van leden. Twee leden hebben zich opgegeven, maar er is meer hulp nodig. Wat moet er gebeuren om de speeltuin weer te openen deze zomer? Hieronder hebben we de klussen op een rij gezet, zodat je nu aan kan geven wat je gaat opknappen.

Geef je daarom nu op door een mail te sturen naar het bestuur en laat weten welke klus je op wil pakken, alleen of met je buren/kennissen.

Klus 1: Bank verplaatsen (en later verven)

De bank staat te dicht op de zandbak (moet tenminste +1.50 meter zijn), er is nu valgevaar (= struikelend uit de zandbak met je hoofd op de bank vallen). Uitgraven, verplaatsen, ingraven en kuilen weer mooi sluiten.

Klus 2: de planten en takken achter en voor de schommel verplaatsen of verwijderen.

Ook hier is er extra valgevaar bij het afspringen of vallen van de schommel. (afstand moet tenminste +3.90 meter naar beide richtingen zijn).

Klus 3: onkruid uit het zand schoffelen en zand onder en om de schommel en de tuimelrekken aanvullen

Er ligt nu te weinig valzand, kan worden besteld via de winkel. Bereken zelf hoeveel er nodig is.

Klus 4: zandbak vullen met speelzand, er zit nu te weinig in

Zand wordt besteld door de winkel

Klus 5: weghalen of verbouwen van het oude houten klimrek

Of je hebt een goed én goedkoop plan om van dit oude klimrek een leuke en veilige ‘hut’ of ‘chill-plek’ te maken, waar je niet meer in of op kan klimmen of je sloopt het en voert het materiaal af… Nu zijn de sporten verrot of versplinterd, hangen de banden los en is klimmen gevaarlijk, maar; de palen en leggers zijn prima te gebruiken voor een leuk alternatief bouwwerk.

Klus 6: schuren, vullen en schilderen van het speelhuisje wordt gedaan door Jan.

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Dank aan alle vrijwilligers!

Er waren naar aanleiding van onze oproep in de nieuwsbrief van juli al meteen aanmeldingen. Waarvoor hartelijk dank!

Jan heeft het huisje onder handen genomen. Dat ziet er weer als nieuw uit. En zaterdag 31 juli hebben Jasper, Jasper (ja, tweemaal), Fred, Rien, Wilbert, Maartje flink geklust, zoals je kunt zien op de foto’s. En vergeet ook niet de inzet van onze jonge leden Jonathan en Maura. Hun inzet deed niet onder voor een volwassene.

Zand in speeltuin is af.
Zand onder schommels moet wel nog wat bij.
Groen achter schommels is bijna af.
Houten klimrek wordt aan gewerkt.
En de bank neemt Christian binnenkort voor z’n rekening, heel fijn.

Maartje legt een appgroep aan met kinderrijke VTV-ers, met wie dat wil, voor toekomstige kinderactiviteiten. Neem daarvoor contact op met Maartje (zie mailadres elders in dit bericht).

Hartelijk dank aan alle vrijwilligers!

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank