Op 4 en 5 september gaat dan toch eindelijk het feestweekend plaatsvinden met een keur aan activiteiten. Dus houdt dit weekend vrij en kom naar de tuin.

We geven jullie alvast een indruk van alle interessante, creatieve, inspirerende en lekkere activiteiten (zodat je weet dat je erbij moet zijn). Voor sommige activiteiten moet je je vooraf opgeven, hoe en waar vertellen we in de volgende nieuwsflits.

Oogsttentoonstelling

Eindelijk weer een oogsttentoonstelling, nu in een wat eenvoudiger uitvoering dan voorgaande jaren. Elke tuinder kan groente en/of fruit inleveren waarop ze trots zijn. Dit mag in een eigen bakje of mandje en vanaf half augustus zijn bakjes beschikbaar in de winkel. Zowel voor fruit als groente zijn er 3 categorieën, er worden in totaal 6 prijzen uitgereikt.
Voor gewassen die op een creatieve manier zijn gecombineerd is er plaats op de tentoonstelling Kunstig Gemaakt.

Tentoonstelling Kunstig Gemaakt

Met de tentoonstelling Kunstig gemaakt willen we weer mooie creaties tentoonstellen en laten zien hoe veelzijdig onze leden zijn.

Ben je creatief? Schilder, fotografeer of brei je misschien iets moois? Meld je dan aan en stuur een e-mail naar [email protected]

Ook jonge mensen worden van harte uitgenodigd om hun creaties te laten zien!

Film

Er worden 2 filmvoorstellingen vertoond.

“Flikker” een kleurrijke en feestelijke documentaire uit 2008 van Arthur Bueno.

Arthur maakt korte documentaires met archiefmateriaal en materiaal dat hij zelf heeft gevonden. Vaak hebben zijn films te maken met Rotterdam.

Een compilatie van korte filmpjes van VTV Blijdorp in vroeger jaren.

Deze is samengesteld door Barbara Witteveen.

Lezingen

Voedselbos door Anna Siermann

Anna geeft een korte introductie over voedselbossen. Wat is een voedselbos, hoe is een voedselbos opgebouwd en wat vind je er zoal.

Verkenning van kunst in de volkstuin en tuinsieraden door Landa van Vliet

Een fotografische rondgang langs de Tuinen van Blijdorp met bijzondere aandacht voor beelden, sfeermakers, decoraties en blikvangers. Als je Landa binnenkort met fototoestel over het complex ziet lopen en is er op je tuin een bijzonder tuinsieraad, laat het haar weten!

Workshops

Yoga met Aliye van Pijkeren van Soulware

Al sinds haar jeugd is Aliye bezig met spiritualiteit. “Ik vind het heel fijn om iedereen op een toegankelijke en laagdrempelige manier in contact te brengen met zichzelf door middel van yoga & meditatie”. De yoga lessen van Aliye zijn heel toegankelijk voor kinderen en volwassen.
Afbeelding met boom, buiten, gras, persoon

T’ai Chi met Anton Boels van Wen-ti

Anton geeft, naast mindfulness en compassie trainingen, les in T’ai Chi. T’ai Chi is een eeuwenoude bewegingskunst uit China. De bewegingen worden langzaam uitgevoerd, waardoor al een bepaalde rust ontstaat. T’ai Chi is ook een oefening in aandacht: omdat u de aandacht stuurt naar de bewegingen en adem wordt uw aandacht getraind en wordt uw geest kalmer. Geschikt voor volwassenen en kinderen.

Wijnproeverij

Joke verzorgd ook dit jaar de wijnproeverij. Wijn, eten en mooie verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom combineert Joke deze wijnproeverij met zelfgemaakt hapjes en een mooie verhaal over de herkomst van de wijnen die zij zelf heeft uitgekozen.

Poffertjes

Ook dit jaar worden weer ouderwetslekkere poffertjes gebakken door Maya en Gerard.

Afsluitende borrel met eigen gemaakte borrelhapjes

We sluiten het weekend af met een feestelijke borrel waarvoor ieder die dat wil een eigengemaakte borrelhap kan meenemen.

Laat even weten of je van plan bent om wat lekkers aan te leveren en stuur een mailtje naar [email protected]

Muziek

Ook muzikale talenten zijn aanwezig op onze vereniging. Tijdens de borrel zullen Marjolein en Rob voor ons optreden. Ruud zal met zijn saxofoon de zondagmiddag opluisteren.

Vrijwilligers gezocht

Voor de inrichting van de tentoonstellingen en om ervoor te zorgen dat alles klaar staat voor de lezingen en workshop zoeken we in de week voorafgaande aan de tentoonstelling mensen die willen helpen. Ben je één of meerdere dagdelen beschikbaar, laat het ons weten. Ook op 4 en 5 september hebben we hulp nodig om alles in goede banen te leiden. Kun je helpen op een van deze dagen, graag! Mail naar [email protected]