Plantenmarkt 30 september

Op 30 september, een druilerige zaterdag, vond de halfjaarlijkse plantenmarkt plaats. De kramen en de nieuwe Deense karren (veilingkarren) waren met honderden planten gevuld en bij alle plantensoorten was een naambordje met foto geplaatst.

Op zaterdagochtend kwamen ook Stek, de Rotterdamse Stadstuinwinkel, en Marja Versteeg van de Groenpoel Rotterdam-Noord hun kramen vullen.

Door het slechte weer was de klandizie aanmerkelijk minder dan de voorgaande keren. Maar ook nu kwamen er buurtbewoners en tuinders van andere complexen. De foldertjes en bordjes in de buurt hadden hun werk weer gedaan. Menig nieuwe tuinder van ons complex kwam een kruiwagen of krat volladen met onze voordelige planten. De prijs is meestal €1,– met korting bij een flinke afname. Het zijn alle planten die uit de algemene tuinen “over” zijn of die door individuele tuinders zijn gedoneerd. Dus planten die het in de tuinen op ons complex goed doen. Natuurlijk opgekweekt zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen, en veelal geschikt voor vlinders en bijen. De opbrengst was toch nog €185,–. De planten blijven nog enkele weken op het kantineplein staan, dus je kunt er nog steeds wat aanschaffen waardoor de opbrengst wordt verhoogd. Er staat een potje om je euro’s in te stoppen. Van de opbrengst koopt de Tuincommissie planten, struiken, bollen, e.d. voor de algemene tuinen van ons complex.

In het voorjaar is er weer een plantenmarkt. Doe mee, doneer planten of kom wat kopen. Tot dan.

Ria, tuin 183, namens de Tuincommissie