Hierna vind je de uitslag van de tuinkeuring van oktober 2023.

Als vereniging willen we graag een goed aanzicht van het volkstuinpark waarborgen. Dat doen we voor onszelf, zodat wij als leden tevreden en trots kunnen zijn op ons park, maar ook voor het wandelend publiek zodat dit kan genieten van wat wij te bieden hebben aan groen.

Daartoe organiseren we jaarlijks twee tuinkeuringen in de periode april – oktober. Deze keuringen worden circa twee weken van tevoren aangekondigd via het publicatiebord en via de e-mail nieuwsbrief. Tuinen die onlangs van eigenaar gewisseld zijn, worden nu niet gekeurd.

Er wordt tijdens de tuinkeuringen niet gekeken naar mooi of lelijk, smaken verschillen immers. Er wordt wél gekeken of de instructies worden nageleefd (bijv. sloot vrij van waterplanten) en hoe het is met de staat van onderhoud van tuin en huisje. Hiervoor is een lijst met keuringsonderdelen opgesteld.

Wij verzoeken de leden om een G (goed) of J (ja) te scoren op alle onderdelen. Bij een score M (matig) of S (slecht) of N (nee) verzoeken wij jullie hier aandacht voor te hebben en dit te verbeteren. De volgende tuinkeuring is in september.

Alle uitleg over de tuinkeuring vind je op de website.

Zie je dat er ergens een score is die helemaal niet kan kloppen, heb dan begrip.
Tuinkeurders moeten het invullen op een formulier, dat kan best per ongeluk op een verkeerde plek terecht komen. En daarna moeten andere vrijwilligers al die scores overnemen in een excel sheet, ook daar kunnen vergissingen ontstaan.

Leden die op veel elementen ‘nee’ of  ‘slecht’ scoren, vragen wij om even langs te komen in het spreekuur om te overleggen.

Uitslag tuinkeuring oktober 2023

Tuinen die dit jaar van eigenaar zijn gewisseld zijn NIET gekeurd en ook tuinen die in het voorjaar helemaal GOED scoorden zijn nu NIET gekeurd. Verder twee opmerkingen. Het kan zijn dat de schermen die genoemd worden niet bij jouw tuin horen, maar bij je buren. Dat weten tuinkeurders niet. Dat hoef je niet te melden. Bij verkoop van tuinen wordt wel gecheckt bij wie het hoort en als het er teveel zijn, moet het aantal terug gebracht worden. En er zijn enkele tuinkeuringen niet binnengekomen, dus mocht er geen uitslag zijn, dan komt die in het voorjaar weer.

Klik op het plaatje voor een vergroting.

blank
blank
blank
blank
blank