Wij zijn Rob en Marjoleine, de nieuwe bewoners van tuin 151 aan de Prunuslaan en stellen ons graag wat nader voor. We werken in de zorg- en de bibliotheeksector en daarnaast maken we allebei graag muziek. Bij ons horen twee tieners die ook al met plezier bij de tuinhaard hebben gehangen, en takken een handlang hebben gesnoeid.

Sinds mei 2020 hebben we ons gestort op dit landgoed. Het was/is door Corona een hele vreemde tijd. Aan de ene kant moesten we in het werk overuren maken en aan de andere kant riep de tuin. Een goed lesje geduld dus. Wat hielp was dat we door onze naaste buren en bestuursleden enorm warm zijn ontvangen en op weg zijn geholpen. Toen we startten was de tuin enorm verwilderd maar nu, vele botte snoeischaren en grofvuil-ritjes verder, zien we heel langzaam een sprookjesachtig terrein tevoorschijn komen.

We lopen af en toe rond langs alle andere tuinen om geïnspireerd te raken door al het moois er te zien is. Vooral erg leuk om alle karakteristieken te herkennen die ongetwijfeld een weerspiegeling zijn van de eigenaar.

Voor het feestelijk weekend hebben we het Rotterdams Schaakspel meegebracht, dat in het voorjaar vaker opgesteld gaat worden bij het Verenigingsgebouw om samen te kunnen spelen.
We hebben ons huisje betimmerd aan de binnenzijde en bedenken ons nu o.a. over wat te doen met de buitenmuur. Nemen we stroom? Hoe kunnen we de vijver uitbaggeren zonder de kikkers de stuipen op het lijf te jagen? Gaan we ooit nog de battle tegen de bamboe winnen? Allemaal vragen waar we ons de komende tijd mee bezig houden. Maar, zo roept iedereen ons toe: ‘Op het gemak, je zit hier voor je lol!’ ‘Oh ja’, zeggen we dan, en dan staren we weer een kwartier naar een libelle.

Dus mocht je tuinadvies hebben, kuier dan gerust langs. Dat kan natuurlijk ook gewoon voor een persoonlijke kennismaking en een praatje!

Rob en Marjoleine, tuin 151