De Groene Hulde werd jarenlang uitgereikt aan tuinleden die zich inzetten voor de vereniging in de breedste zin van het woord. Na jaren Groene Huldes te hebben uitgedeeld, bleek de formule wat sleets te worden. Op verzoek van het bestuur introduceren we een Groene Hulde ‘light’; een nieuwe rubriek getiteld In het Groene Zonnetje.

Mariëlle Roozemond is de eerste die we in dit Groene Blijdorper Zonnetje willen zetten.  Al heel lang maakt Mariëlle deel uit van het team dat de Groene Blijdorper verzorgt. Toen er nog een papieren versie van het blad De Groene Blijdorper bestond onder hoofd- en eindredactie van Margo de Poel heeft zij een tijd de kinderrubriek samengesteld. Later werd De Groene Blijdorper opgenomen in de site van VTV Blijdorp met een speciale nieuwsbrief per mail als lente-, zomer-, herfst- en winternummer van het blad.

Mariëlle werd hoofdredacteur, onder de voorwaarde dat dit tijdelijk zou zijn. Maar dat tijdelijk werd uiteindelijk acht jaar!

Gedurende die tijd heeft De Groene Blijdorper online een vlucht genomen met vaste rubrieken zoals: “De Tuin van……”; “Gluren bij de Buren”; “Bijzondere Huisjes” en de kookrubriek waarin recepten met groenten uit eigen tuin. En het bleef niet alleen bij groenten. Een van de experimentele hoogtepunten uit de Groene Blijdorper die moeiteloos in herinnering te roepen is uit die acht jaar was het artikel van Inge en Hennie over Slakken uit eigen tuin. Klaargemaakt door beide auteurs in de kantinekeuken en getest door enkele dappere tuinleden.

Mariëlle en Ton werken aan de site

Verder heel diverse artikelen over soorten onkruid, met een artikel over Heermoes als absolute winnaar van meest bezochte artikelen. Veel over composteren, ook van onze geweldig actieve tuincommissieleden die ook veel bijdragen aan kennis over moestuinieren. Eetbare bloemen, allerlei wetenswaardigheden over flora en fauna, maar ook over klussen en inspiratie voor het maken van kunst, het is maar een greep uit alle onderwerpen…

Intussen is gebleken dat deze artikelen niet alleen door onze volkstuinleden, maar ook door andere geïnteresseerden buiten ons complex veel gelezen worden.

Mariëlle schreef zelf ook artikelen en voorzag elke editie van een mooie inleiding. Ze zocht foto’s uit en verzorgde de plaatsing op internet. Helaas gaat ze nu onze volkstuin verlaten en zullen we haar vreselijk gaan missen als vaste spil en vraagbaak en als voorzitter van de gezellige vergaderingen.

Liesbeth Benneheij