Wij wonen op een fijn bovenhuis in Blijdorp met uitzicht op groen, maar op zomerse dagen verlangden we de laatste jaren steeds vaker naar een rustige plek buiten. Vorig jaar hebben we de knoop doorgehakt en ons ingeschreven bij VTV Blijdorp. Een groene omgeving met prachtige bomen, ver genoeg van de rijksweg en met een aantal leuke bekenden.

Tuin 33 was erg verwaarloosd en het schattige boshuisje moest helaas gesloopt worden. Velen verklaarden ons voor gek, maar wij houden wel van lastige projecten en de sfeer in de tuin sprak ons aan.

De bouw van het nieuwe huis is zo goed als af en nu gaan we op ons gemak de binnenkant afwerken. We hebben zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame en, waar mogelijk, hergebruikte materialen. Een onverwachte bonus was dat er overal door de tuin terrasjes lagen van mooie, blauw geglazuurde klinkers. Die leggen we weer terug.

De tuin zelf bestaat uit boomwortels en klimop. Er is al veel gegraven en zand en aarde gestort, maar enige structuur in de chaos brengen is nog een hele kluif. Het is wel ontzettend leuk om vanaf niets zo’n tuin weer licht en kleur te geven. We kunnen dan niet wachten om plantjes te poten en onze moestuinbakken in gebruik te nemen. Wim is al in training voor de pétanquewedstrijden.

 

Ineke en Wim