“Er is deze week bij ons ingebroken. Heel vervelend. Wij hadden pas een nieuw schuurtje neergezet en daarvan hebben ze de ruit kapot geslagen. Gelukkig is er niet zoveel schade aan het huisje. Ze hebben via het klapraampje het raam eronder open weten te maken. Dat scheelt een ruit en versplinterd hout. Natuurlijk zijn er spullen weg. Dit is trouwens al de derde keer. Maar goed, wij zitten hier al 32 jaar. Toendertijd hadden wij een bovenwoning in Overschie. Met drie kinderen was zo’n tuin heel welkom. Onze tuin en de twee tuinen ernaast kwamen op de plek waar voorheen de speeltuin was. Van die speeltuin is nu nog een klein stuk over, naast onze tuin. Wij hebben het huisje zelf laten zetten. Wij zijn er regelmatig.. Het is heerlijk om hier buiten te zijn. Lekker rustig. Wij wonen langs de rijksweg, dus dat is een heel verschil. Wij hebben geen perfecte tuin, maar wij zijn er heel tevreden mee.”

Wil: “Jacques helpt de vereniging bij het taxeren van de huisjes die verkocht gaan worden. In het verleden heeft hij veel geklust voor de vereniging en in commissies gezeten. Ook nu nog helpt hij regelmatig een handje mee. Wij hebben goed contact met de buren en natuurlijk helpen wij elkaar. Onze buurman heeft ons nu ook gewaarschuwd dat er ingebroken was. Dus wij zijn meteen gekomen. Maar ik vind het ook lekker om alleen in de tuin te zijn.”

“Het meest bijzondere vinden wij wel dat er zoveel vogels in het complex zitten. Laatst zaten er twee uilen in de bomen. Ze vinden hier natuurlijk wat ze nodig hebben.”

interview: januari 2007