“Van binnen naar buiten en van boven naar beneden”

Sinds kort is Mark de nieuwe bezitter van tuin 65. “De vorige eigenaar had de tuin 25 jaar in bezit en heeft ‘m al die tijd goed bijgehouden. De beplanting is niet echt mijn smaak, maar er is niets dat ik direct moet aanpakken. Het huisje is een ander verhaal. Dat heeft nu echt wel een opknapbeurt nodig. Dus ik heb besloten om van binnen naar buiten en van boven naar beneden te werken.”

“Mijn ouders hadden een tuin bij Tuinderslust, toen ze in een flat in Ommoord woonden. Toen ze ‘m wegdeden had ik de kans om ‘m over te nemen en dat heb ik toen niet gedaan. Een paar jaar later kreeg ik natuurlijk spijt. Ik kwam hier al vaak op het tuincomplex, Madelon die hier ook een tuin heeft is een goede vriendin van mij. Het is zo lekker fris om buiten te zijn, je komt helemaal tot rust. Dat is wat groen met je doet. In de zomers is het fijn om hier te zijn door de koelte, de schaduw van een boom voelt anders dan van zonwering.”

“Ik heb me alleen ingeschreven bij VTV Blijdorp. Op de een of andere manier ken ik ook veel mensen die hier een tuin hebben. Zie ik weer iemand lopen waarmee ik ooit heb samengewerkt, blijkt-ie hier ook een tuin te hebben. Drie jaar stond ik op de wachtlijst en ik heb heel veel tuinen gezien. Sommige waren echt boven budget en andere weer heel erg onder mijn budget, waardoor ik uiteindelijk veel zou moeten investeren. En deze kwam voorbij en die was precies goed.”

“Werken in de tuin voelt als yoga. Ik probeer hier elke zaterdag te zijn en dan ook echt 4 uur te werken. Nu eerst het huisje opknappen en daarna de tuin aanpakken. Ik zie hier heel veel mooie tuinen. Zelf ben ik niet zo van de nette perken, maar hou ik meer van wildere combinaties. Ik heb alvast een kastanje geplant, die kwam ik tegen bij de Lidl. Ik heb geen idee wat het hier allemaal goed doet, dat ga ik nog eens uitzoeken. Uiteindelijk hoop ik hier een hele fijne plek te hebben om te lezen en te schrijven.”

Door: Mariëlle Roozemond