De golven zijn om de hoek voor surfers in Nederland. Helemaal vanaf onze vereniging. In een klein uurtje sta je op het strand bij een serieuze branding die je grijnzend uitdaagt. Jij met je plankje tegen de nietsontziende krachten van de natuur. Jasper Kaarsemaker van tuin 78, kijkt uit naar die branding. Maar hij is ook een man die net nóg een stapje verder gaat. Zo’n plankje kan je toch ook zelf maken?

Als onmisbaar lid van onze zaagclub weet Jasper de mooiste brokken hout te lokaliseren op VTV Blijdorp. Wanneer in de wintermaanden de kettingzaag ronkt en blaast, selecteert Jasper vast wat stukken hout waar hij, als professioneel houtbewerker, raad mee weet. Mits de tuinder er mee akkoord gaat, neemt Jasper de stammen mee naar zijn werkplaats om praktische kunst uit zijn handen te toveren.

Na en lang proces van drogen en bewerken, zien we hoe de natuur ons keer op keer beloond voor ons harde werken met onmiskenbaar prachtige stukken speelgoed. In dit geval dan. Want met hout kun je uiteindelijk alles. In dit geval grijnzend de golven trotseren…

surf1