In de winkel verkopen we zoveel mogelijk milieuvriendelijke producten. We proberen plastic en turf te vermijden. Ook verkopen we geen producten met gif, zoals de meeste bestrijdingsmiddelen en zoeken we alternatieven op milieuvriendelijke basis.

Anti-wortel

Biologisch afbreekbare gronddoek
Het plastic gronddoek verkopen we niet meer. In plaats daarvan hebben we biologisch afbreekbaar gronddoek. Met dit biologisch afbreekbare gronddoek zeg jij NEE tegen plastic in jouw tuin! Na 7 jaar breekt dit worteldoek af, waardoor het zijn doel bereikt heeft voordat het afgebroken wordt. Het bestaat uit een waterdoorlatend dik doek van PLA (natuurlijke) vezels. Het worteldoek is 1 meter breed.

Zaaien en stekken

Zaaipotjes zonder turf
Biologisch afbreekbare vierkante plantpotjes gemaakt uit samengeperste vezels. De potjes zijn 100% vrij van turf en bevatten geen enkel chemisch additief.

Biologische zaai en stekgrond, zonder gifstoffen

Vermiculiet
Met vermiculiet kun je de grond luchtiger maken en als afdekmateriaal gebruiken bij het zaaien. Het kan ook vocht vasthouden en weer afstaan in drogere perioden.

Bestrijdingsmiddelen

We verkopen geen bestrijdingsmiddelen met gif, maar wel verjagingsmiddelen en bestrijdingsmiddelen zonder dat het schade toebrengt aan de grond of het grondwater. Zo hebben we onder andere:
Pireco slakkenpreventie bestaat uit een specifiek werkend, natuurlijk kruidenmengsel. Het is veilig voor mens, dier en bijen. De wortels van de plant nemen het middel op. De celwanden worden versterkt waardoor de plant meer weerstand kan bieden aan belagers.
Escar-Go is een product in korrelvorm om slakken te bestrijden. Het bevat de werkzame stof ijzer fosfaat, wat komt van nature in de bodem voorkomt, en is verrijkt met lokmiddelen. Na het eten van de slakkenkorrels stoppen de slakken met eten en trekken zich terug in hun schuilplaats waar ze doodgaan. De uitgedroogde resten van de slak worden opgenomen in de ecologische kringloop.

Proef met wol
Dit jaar gaan we een proef doen met wol. Gehoord dat de slakken hier niet graag overheen kruipen. Aangezien wol vandaag de dag op grote schaal wordt verbrand, zien wij hier wel mogelijkheden. We horen graag wie er mee wil doen aan de proef.
Wespenpotten en citronellakaarsen om ongewenste insecten uit de buurt te houden.

De bodem

Biologische tuinaarde en potaarde
Aan de biologische tuin- en potaarde zijn geen kunstmatige ingrediënten toegevoegd.

Lavameel
Lavameel bestaat uit gesteentepoeder van vulkanen. Lavameel is de beste grondverbeteraar en is veruit het goedkoopste en meest efficiënte middel om je tuin weer gezond te maken. Lavameel
verbetert de structuur van alle gronden, zowel van lichte zandgrond, veengrond als zware kleigrond door de vorming van klei-humus-complexen en zorgt zo voor de humusopbouw in de bodem. Compost is gratis verkrijgbaar bij het Milieupark.

Gereedschappen

De Wit
Wij verkopen allerhande gereedschappen, o.a. van De Wit Gereedschappenfabriek in Nederland. Het gereedschap is degelijk en redelijk geprijsd.

Verpakking
We zijn afgestapt van de plastic zakken en tasjes en verkopen de losse producten, zoals kalk en koemest in papieren zakken. We hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het slinken van de plasticberg.

Webshop

Een deel van onze producten kan je tevoren bestellen via de webshop, dan staat de bestelling op zaterdag al voor je klaar.

Hou ook onze aanbiedingen en ‘weetjes’ in de gaten.

Graag tot ziens in de winkel!

Het winkelteam