Informatie voor leden

Op deze pagina vind je alle relevante informatie voor leden. Naast de samenvatting hieronder kun je via het menu ‘Voor Leden’ aan de linkerzijde van het scherm alle detailinformatie opvragen.

Spreekuur bestuur
Voordat je een vraag stelt aan het bestuur vragen we je de informatie die op deze pagina’s staat goed door te lezen, heel veel informatie en antwoorden op vragen die je hebt kun je hier al terugvinden. Mocht je niet kunnen vinden wat je zoekt, mail je vraag dan aan bestuur@vtvblijdorp.nl. Daarnaast houdt het bestuur tijdens het tuinseizoen om de 2 weken spreekuur op zaterdag van 10:30 tot 12:00 uur. Kijk op deze pagina voor het aanwezigheidsschema.

Lidmaatschap
Een speciale pagina voor onze startende leden bevat veel belangrijke informatie die je als beginnend VTV Blijdorp lid goed kunt gebruiken. Ben je lid van de vereniging, maar is je partner nog geen lid? Het partnerlidmaatschap heeft een aantal voordelen. Vul het formulier in en lever het in bij het bestuur.

De vereniging
Het Groene Boekje is een verzameling van officiële documentatie zoals de statuten van de vereniging, het huishoudelijk reglement en andere details die voor een goede werking van onze vereniging van belang zijn.

Damesclub jaren 50

Damesclub jaren 50

Commissies
De commissie pagina bevat het overzicht met links naar detail pagina’s met informatie en contactgegevens van de diverse commissies die onze vereniging rijk is.

Werkbeurten & tuinkeuringen
Onze vereniging kent verplichte tuin- of werkbeurten waarbij ieder lid dat de leeftijd van 70 jaar nog niet heeft bereikt, haar of zijn bijdrage levert om de publieke ruimte van het complex te onderhouden. Tezamen met de halfjaarlijkse tuinkeuringen wordt hiermee door de tuincommissie het aanzicht van ons complex bepaald.

Huisjes
Als je een huisje wilt (ver)bouwen, is hiervoor in vrijwel alle gevallen een bouwvergunning noodzakelijk die je via het bestuur kunt aanvragen bij de gemeente Rotterdam.

Ook raden we je aan om regelmatig te controleren of je verzekering nog wel overeenstemt met de waarde van je huisje, zeker huisjes die net gebouwd of verbouwd zijn blijken vaak onderverzekerd.

Nutsvoorzieningen
Iedere tuin is aangesloten op de waterleiding en het riool. De watermeterstand moet in oktober worden doorgegeven aan de penningmeester voor de jaarnota. Sommige huisjes hebben ook elektriciteit, de meterstand hiervoor wordt door de vereniging opgenomen. Heb je nog geen stroom in je huisje? Dan kun je op de pagina over stroom op de tuin meer informatie lezen en te weten komen hoe je stroom op je tuin kunt verkrijgen.

Kapvergunning
Als je teveel of te grote bomen naar je zin in je tuin heb staan, kun je via het bestuur bij de gemeente Rotterdam een aanvraag indienen om bomen die groter zijn dan een bepaalde maat te rooien.

Overig
De vereniging heeft de beschikking over een eigen milieupark, een winkel en uiteraard een verenigingsgebouw.

Ten slotte; als je iets hebt gekocht voor de vereniging vanuit een functie die je uitoefent als vrijwilliger voor de vereniging, kun je hiervoor online een declaratie indienen. Let op; uitgaven boven €75,- moeten eerst vooraf worden gefiatteerd door de penningmeester.